Waaraan herken je een kapotte brandstofpomp?

Allereerst is het goed om een beeld te hebben van wat de brandstofpomp in je auto doet. De naam verraadt dit eigenlijk al, deze brandstofpomp zorgt er namelijk voor dat de brandstof vanuit de brandstoftank naar de motor gepompt wordt. Dit onderdeel van je auto is erop gemaakt om duizenden kilometers mee te gaan zonder problemen. Toch is er altijd de kans op een defect, in dit artikelen gaan we je meer vertellen over waaraan je dit kan zien.

Verlies van het vermogen

Wanneer je merkt dat je auto vermogen begint te verliezen bij inspannende situaties zoals bergopwaarts rijden, optrekken of slepen zou dit kunnen liggen aan de brandstofpomp. Wanneer de brandstoftoevoer wordt onderbroken betekent dit dat de zuigers onvoldoende gevuld worden. Toch kan het ook aan iets anders liggen, denk aan een defecte lambdasonde of dieper liggende motorproblemen.

Haperende motor

Een haperende motor is vaak een van de duidelijkste symptomen van een kapotte brandstofpomp. Er kan namelijk niet meer voldoende brandstofdruk gehandhaafd worden bij de levering. Dit zal je voornamelijk merken bij de hoge snelheden, je auto zal dan vaak even schokken om vervolgens weer normaal te rijden.

Jankend geluid

Een vroege indicatie van een kapotte brandstoftank kan een jankend geluid vanuit de benzinetank zijn. Normaal gesproken produceert de brandstofpomp een zacht zoemgeluid welke een sterk hoorbaar volume krijgt bij een defect.

Problemen met starten

Wanneer je ondanks een volle accu en een aanslaande startmotor moeite hebt met het starten van je auto kan er een probleem zijn met de brandstofpomp. De motor krijgt wellicht te weinig brandstof waardoor je de auto niet eenvoudig kunt starten.

Stijgende temperatuur

Een oplopende temperatuur van je auto kan ook een indicatie zijn van een defect in de brandstofpomp. Zeker wanneer een hoge temperatuur in combinatie is met met een afslaande motor is dit een teken dat de pomp het lastig heeft.

Het is in ieder geval enorm vervelend wanneer je brandstofpomp niet meer goed werkt. Gelukkig bestel je bij Bogijn Automotive eenvoudig een nieuw brandstofpomp. Een beetje Handige Harry weet deze dan te installeren. Maar uiteraard kan een garage ook helpen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *