De 3 manieren om je auto te voorzien van een nieuwe kleur!

Je hebt al een tijdje de auto waar je een aantal jaar geleden van droomde. Precies in die ene gave kleur die je destijds wilde. Maar nu een aantal jaren verder ben je wel een beetje uitgekeken op deze kleur. En dan? Ga je dan een nieuwe auto kopen omdat de kleur je niet meer aanstaat, blijf je rondrijden in de auto waarvan je de kleur niet meer mooi vindt of ga je de auto dippen in een andere kleur die je momenteel wel mooi vindt? Om toch tevreden rond te kunnen rijden in je huidige auto, is de derde optie in onze ogen de beste optie. Je hoeft dus niet te investeren in een nieuwe auto maar met een andere kleur lijkt je auto weer als nieuw. In deze blog lees je drie tips om je auto te voorzien van een nieuwe kleur die bij jou past.

Tip 1: Wrappen

Het wrappen van je auto is één van de vele manieren om je auto te voorzien van een andere kleur. Wrappen houdt in dat er een laag folie over de auto wordt geplaatst. Dit kan in allerlei kleuren en patronen. Het voordeel van wrappen is dat de originele lak meteen een beschermlaag krijgt. Hierdoor worden krassen minder zichtbaar en zullen deze minder diep in de lak komen. Wrappen is dus een goede manier om het uiterlijk van je auto te veranderen en meteen te beschermen.

Tip 2: Dippen

Een andere zeer toegankelijke manier om het uiterlijk van je auto te veranderen is het dippen van je auto. Je kunt je auto laten dippen met rubber dip. Dit is vloeibaar rubber wat op de lak van de auto aan wordt gebracht. Het voordelen hiervan zijn dat het makkelijk zelf aan te brengen en te verwijderen is en het ook nog eens vele malen goedkoper is dan wrappen.

Tip 3: Spuiten

De laatste optie is het overspuiten van je auto. Dit is een van de bekendere manieren om een nieuwe kleur aan te brengen. Overigens is dit wel een duurdere manier. Het voordeel van spuiten is dat het heel precies en strak op de auto wordt aangebracht. Het nadeel is dat als de kleur niet bevalt, het lastig is om de kleur goed te kunnen verwijderen. Je moet het dan weer overspuiten met een neutrale kleur en vervolgens met de kleur die je wenst.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *