PAS OP! – Bumperklevers: “Waarom doet die mafkees dat nou?!”

Ken je dat? Je rijdt lekker relaxt over de snelweg en BAM! Zit er ineens een auto praktisch in je kofferbak. Super irritant, toch? Maar waarom doen mensen dat eigenlijk? En wat kun je ertegen beginnen?

Bumperkleven: Niet chill en best wel flink

Bumperkleven is niet alleen mega irritant, maar ook nog eens retegevaarlijk. Die gast achter je heeft amper tijd om te reageren als jij moet remmen. En geloof me, dat wil je echt niet meemaken. Maar waarom doen mensen het dan?

Waarom plakken ze aan je bumper?

 • Geen geduld: Sommige mensen hebben gewoon geen geduld. Ze willen zo snel mogelijk op hun bestemming zijn en denken dat jij ze ophoudt.
 • Chagrijnig: Misschien had die bumperklever een rotdag op het werk of thuis. Jij bent dan de pineut van zijn chagrijn.
 • Macho gedrag: Sommige mensen vinden het gewoon leuk om anderen te laten schrikken. Bumperkleven is dan een soort macho gedrag voor ze.
 • Ze hebben het niet door: Geloof het of niet, sommige mensen zijn zich er niet eens van bewust dat ze bumperkleven. Ze zijn zó gefocust op de weg dat ze de afstand niet goed inschatten.

Wat kun jij doen tegen een bumperklever?

 1. Blijf rustig: Laat je niet gek maken door die bumperklever. Word niet boos en ga geen rare dingen doen.
 2. Geef ruimte: Ga rustig naar rechts en laat die bumperklever inhalen. Als dat niet kan, verminder dan langzaam je snelheid zodat er meer ruimte tussen jullie komt.
 3. Negeer ze: Kijk niet in je achteruitkijkspiegel naar die bumperklever. Dat maakt ze alleen maar bozer.
 4. Bel de politie: Als de bumperklever echt agressief wordt of gevaarlijk rijdt, bel dan gewoon 112.

Bumperkleven voorkomen

Het is belangrijk dat we ons allemaal bewust zijn van de gevaren van bumperkleven. We moeten aardig zijn voor elkaar op de weg en ons niet laten leiden door ongeduld of frustratie. Wil je leren hoe je veilig en zelfverzekerd kunt rijden? Dan is een rijopleiding bij een goede rijschool, zoals Start Driving in Den Bosch, misschien iets voor jou.

Conclusie

Bumperkleven is niet alleen irritant, maar ook nog eens levensgevaarlijk. Doe het dus niet en probeer rustig te blijven als het jou overkomt. Samen kunnen we de wegen veiliger maken!

FAQ

 1. Is bumperkleven strafbaar?

Ja, bumperkleven is strafbaar. Het wordt gezien als gevaarlijk rijgedrag en kan leiden tot een boete.

 1. Wat moet ik doen als ik word aangereden door een bumperklever?

Bel altijd 112 en noteer het kenteken van de bumperklever. Probeer ook getuigen te vinden.

 1. Kan ik zelf een bumperklever aanspreken?

Nee, dat is niet slim. Je weet nooit hoe iemand reageert en het kan de situatie alleen maar erger maken. Bel liever de politie als je je onveilig voelt.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *